Letut:
Lettukasan voi tuhota myös mansikkahilloa hyväksikäyttäen. Kuva by Nöpö |
1 l maitoa
7 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1,5 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan levätä puoli tuntia. Paista ja nauti.
Tonnikalatäyte:
1 kermaviilipurkki
1 tonnikalapurkki
herne-maissi-paprikaa
chilikastiketta
mustapippuria
Sekoita aineet keskenään ja varmista, ettei täytteeseen jää isoja tonnikalapaakkuja, vaan että kala jakaantuisi tasaisesti. Chilikastiketta ja mustapippuria voi lisätä oman maun mukaan, mutta itse pidän tästä täytteestä kevyen tulisena. Anna täytteen vetäytyä jonkin aikaa, että jäiset herne-maissi-paprikat kerkeävät sulahtaa.
Tulinen kanatäyte (joka on poikaystäväni käsialaa):
Ja siinä tulinen kanatäyte, co-staring herkkusienet. Kuva by Nöpö |
400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 punasipuli
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
pakastemaissia & -herneitä/ muita pakastekasviksia
0,25-0,5 dl ruokakermaa (tämän tilalla voi käyttää myös omavalintaisen makuista tuorejuustoa)
tulista chilikastiketta
mustapippuria
currya
raastettua juustoa
Paista oliiviöljyssä pilkotut sipulit ja laita ennen sipuleita öljytetylle pannulle currya ja odota hetki. (Näin curryn maku korostuu.) Laita kana samalle pannulle tirisemään. Kun kana on kypsää, lisätään kasvikset ja hetken sekoittelun jälkeen kerma/tuorejuusto ja mausteet. (Oman maun mukaan jälleen saa soveltaa mausteiden kanssa.) Jos täyte vaikuttaa liian kuivalta, lisää tilkka kanalientä tai appelsiinimehua. Varo kuitenkin, ettei täyte notkistu liikaa ja karkaa letun sisältä syötäessä. Lisää juustoraaste ja voilá, taas yksi herkkuhetki valmiina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti