Maastoutunut mokkapala, kuva by Nöpö |
200g sulatettua voita tai margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
2-3 rkl kaakaojauhoja
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
5 rkl voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhoja
2 tl vaniliinisokeria
nonparelleja
Laita uuni lämpiämään 200 Celsiusasteeseen. Sulata voi/margariini taikinaa varten. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Siivilöi vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniliinisokeri ja kaakaojauho ja sekoita ne keskenään niin, että seoksesta tulee vaaleanruskea. Tässä vaiheessa on myös hyvä varmistaa, ettei jauhoseoksessa ole paakkuja. Jos haluat olla aivan varma paakuttomuudesta, siivilöi myös vehnäjauhot. Lisää tämän jälkeen maito ja jauhoseos muna-sokeriseokseen vuorotellen sekoittaen . Lisää sulattamasi rasva taikinaan. Kaada taikina livinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Paista sitten uunissa 15-20 minuuttia. Paiston jälkeen ota pohja pois pelliltä, laske se tasolle ja anna jäähtyä.
Tältä taikinan pitäisi ennen paistoa näyttää, kuva by Nöpö |
Suosittelen erityisesti suklaan ystäville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti