torstai 12. heinäkuuta 2012

Sienimuffinit

Muffinssivuoat. Näitä saa Pienikamarista, Jyväskylästä.
Ajattelinpa päivitellä taas pitkästä aikaa blogiani ja löysin siihen mitä mainioimman konstin. Ystäväni nimittäin osti minulle muffinssivuokia, joissa oli oikein herttaisia sienien kuvia. Päätin sitten olla luova ja tehdä tällaisia sienimuffineja. Niille, jotka odottivat, että käytän tässä reseptissä oikeita sieniä, pahoitteluni. Ajattelin kokeilla myös Omar-makeisia taikinassa ja se onnistui oikein loistavasti. Taikinareseptin nappasin Pirkan Amerikan muffinivuoka -paketin kyljestä sitä tyylikkäästi muokaten ja kuorrutteen ohjeen voi bongata suklaa-vadelma muffinit -ohjeestani.




Taikina:
200 g     voita/margariinia
Sienimetsän satoa, kuva by Nöpö
2,5 dl     sokeria
3 3/4 dl  vehnäjauhoja
0,5 dl     maitoa
3            kananmunaa
1 tl         leivinjauhetta
1 tl         vaniliinisokeria
15         Omar-makeista

Kuorrutus:
50 g       pehmeää voita
100 g     maustamatonta tuorejuustoa
 3 dl       tomusokeria
> 1 rkl   kaakaojauhetta

Valkosuklaanapit:
50 g      valkosuklaata
pakastepusseja

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri, asiaa auttaa se, jos rasva on pehmeäää. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten, jottei seos pääse juoksettumaan Siivilöi kuivat aineet samaan astiaan ja sekoita keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen rasva-sokeri-muna -vaahtoon. Pilko Omarit kahdeksaan osaan ja lisää taikinaan lusikalla sekoittaen. Täytä vuoasta 2/3, jotta muffineille jää tilaa kohota. Laita uuniin vartiksi.

Ota uunista ja anna viilentyä. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja laita sulanut suklaa pakastepussiin. Levitä toinen pussi työtasolle. Leikkaa suklaapussin kulma auki, älä kuitenkaan leikkaa liian isoa reikää, ja pursota levitetylle pussille pieniä pisteitä. Ei haittaa, vaikka ne olisivatkin vähän korkeampia, ne leviävät kyllä. Laita pistepussi pakastimeen jähmettymään. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja tarkkaile kaakaomäärän tilannetta sitä lisätessäsi. Jos pidät kaakaoisemmasta lopputuloksesta, lisää enemmän kuin 1 rkl kaakaojauhetta. Maistaminen on avainasemassa: saat haluamasi lopputuloksen, kun muistat maistella usein. Lisää kuorrutus joko lusikoita hyväksikäyttäen tai pursotinpussilla. Ota jähmettyneet valkosuklaanapit pakastimesta ja koristele "sienet" pilkuilla.

Tällaisia ei löydykkään ihan jokaisesta metsästä.

Tämä sieni jäi vähän matalaksi, mutta maistui ihan yhtä hyvältä, kuva by Nöpö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti